Algemeen Elektronica

Elektrische vloerverwarming: mogelijkheden & prijzen

Heb je besloten dat je graag vloerverwarming wilt laten plaatsen? Dan is de aanschaf van elektrische vloerverwarming een van de mogelijkheden. Vloerverwarming elektrisch biedt de mogelijkheid om een ruimte zonder cv te verwarmen. Wist je dat dit type vloerverwarming in meerdere soorten onder je vloer is te leggen? Hier lees je de mogelijkheden van elektrische vloerverwarming en ontdek je ook de gemiddelde prijzen.

Ontdek hier alle mogelijkheden

Elektrische vloerverwarming kan worden geleverd op meerdere manieren: met matten, elektrische kabels en foliesystemen. Polarheat infrarood vloerverwarming lijkt veel op elektrische vloerverwarming en is dan ook een uitstekend alternatief voor verwarmen met gas. Het is mogelijk om een kleine ruimte zoals de badkamer te voorzien van elektrische vloerverwarming, maar ook grotere ruimtes kunnen worden voorzien van dit type verwarming.

Wat zijn de kosten?

Het is voordelig om voor elektrische vloerverwarming te kiezen, omdat het in aanschaf goedkoper is dan traditionele vloerverwarming. Wel is het slim om rekening te houden met elektriciteitskosten. Je kunt er wel voor kiezen om de aanleg van elektrische vloerverwarming te combineren met het opwekken van duurzame energie. Denk hierbij aan het plaatsen van zonnepanelen die de stroom opwekken voor het verwarmen van je vloer en daarmee ook je woning. De kosten zijn verder afhankelijk van zaken als de ruimte, het type vloer en het vermogen dat jij wenst.

 Het aanleggen van vloerverwarming brengt veel voordelen met zich mee. Je bent in staat om efficiënter te verwarmen omdat de warmte een stuk beter wordt verdeeld dan met radiatoren. Het is daarnaast ook milieuvriendelijker om vloerverwarming neer te leggen. Online vind je volop mogelijkheden voor zowel elektrische als infrarood verwarming voor onder de vloeren van je woning. Bekijk de opties, vergelijk alle mogelijkheden en ontdek hoe jij optimaal gaat profiteren van alle voordelen die vloerverwarming met zich mee brengt.

Je houd misschien ook van..