Zakelijk

Wel of geen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

Het afsluiten van een aansprakelijkheidsverzekering is in Nederland niet verplicht. Waar dit bijvoorbeeld wel geld voor een WA verzekering voor onze auto of de zorgverzekering, is dit met een aansprakelijkheidsverzekering dus niet het geval. Of het handig is, is natuurlijk een heel ander verhaal. Om je een idee te geven wat de voordelen kunnen zijn, gaan we in dit artikel niet alleen verder in op wat een aansprakelijkheidsverzekering nu eigenlijk is, maar ook of het wel of niet verstandig is om te doen. Het is namelijk voor iedereen een persoonlijke keuze om het wel of niet te doen. Als je alleen al kijkt naar de maandelijks te betalen premie van maar een paar euro, is het zeker de moeite waard als je het ons vraagt.

Wat als je geen aansprakelijkheidsverzekering hebt?

Stel dat er toch iets is gebeurt. Een ongeluk zit namelijk in een klein hoekje. Hoe prettig is het dan dat je hiervoor bent verzekerd? Wanneer je dit niet bent, dan gelden er wat andere regels. Stel dat je bijvoorbeeld bij een goede vriend op visite bent en je stoot een prachtige Chinese vaas van de tafel. Uiteraard helemaal per ongeluk, maar hij is wel stuk. Dan ben jij hier natuurlijk voor aansprakelijk. Maar wat nu als je niet verzekerd bent? Dan dien je deze schade natuurlijk helemaal uit eigen zak te betalen. Het kan daarom dus ook zeker de moeite waard zijn om hier eens serieus over na te denken. De kans dat er iets gebeurt is niet heel groot, maar de kosten die hierbij komen kijken zijn meestal vrij fors. Omdat een aansprakelijkheidsverzekering vaak maar een paar euro per maand kost, is het verstandig om dus wel te doen.

Wel of niet doen?

De uiteindelijke keuze voor wel of geen aansprakelijkheidsverzekering is natuurlijk helemaal aan jezelf. Echter is het wel belangrijk om je te realiseren wat voor kosten je voor je kiezen kunt krijgen op het moment dat jij aansprakelijk wordt gestelt voor een bepaalde schade. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat alleen het per ongeluk kapot maken of beschadigen van een telefoon enkele honderden euro’s kan kosten. Met een premie van vaak nog geen tientje per maand is het dus wel aan te raden om dit te doen. Los van het feit dat je niet verplicht bent deze verzekering af te sluiten, kan het je wel een hele hoop ellende besparen.

Eenvoudig online af te sluiten

Nu je weet wat een aansprakelijkheidsverzekering is, is het verstandig er wel eentje af te sluiten. Mocht je nog wat dieper in willen gaan op de materie, dan vind je online op bijvoorbeeld wikipedia ook ontzettend veel informatie rondom aansprakelijkheidsverzekeringen. Ben je om, dan is het wel verstandig een vergelijker te gebruiken. Zo weet je zeker dat je niet teveel betaald en heb je alles overzichtelijk op één pagina.

Je houd misschien ook van..